De Beste Monitoren

Het dieptepunt van ultrabrede monitoren

Geplaatst door 23-06-2022 17:00 door Rianne Wesselink

Omdat thuiswerken een blijvertje is, is het belangrijk te investeren in de juiste technologie en apparatuur. Een van de beste investeringen die je kunt doen is een kwaliteitsmonitor. Ultrabrede monitoren zijn het nieuwste must-have item voor de tech-savvy professional.

Wat is een ultrabrede monitor? Het is een type computermonitor dat breder is dan de standaard 16:9 beeldverhouding - de verhouding die wordt gebruikt op typische HDTV's en computermonitoren. Een ultrabrede monitor heeft een beeldverhouding van 21:9 en is verkrijgbaar in verschillende maten, variërend van 34-50 inch.

Wat ultrabrede monitoren zo aantrekkelijk maakt voor gebruikers is het grotere gezichtsveld. Op een 21:9 monitor kun je twee vensters van normaal formaat naast elkaar zetten voor maximale productiviteit. Je kunt de extra schermruimte van een ultrabrede monitor ook gebruiken om websites gemakkelijker te bekijken of complexere documenten te maken.

Naast het grotere gezichtsveld maken ultrabrede monitoren ook een meer meeslepende game-ervaring mogelijk. Sommige duurdere ultrabrede monitoren bieden een gebogen scherm, dat een nog breder gezichtsveld mogelijk maakt. Dit type monitor is ideaal voor gamers die een voorsprong nodig hebben bij het spelen van multi-player games.

Uit praktisch oogpunt krijgen ultrabrede monitoren gemengde kritieken. De extra breedte kan het moeilijk maken om de monitor op een bureau te plaatsen, afhankelijk van het formaat. Bovendien kunnen ultrabrede monitoren te groot zijn voor sommige werkplekken, vooral in dichtbevolkte omgevingen. Bovendien kunnen sommige gebruikers het bredere gezichtsveld als overweldigend ervaren.

Uiteindelijk moet je beoordelen of een ultrabrede monitor geschikt is voor jou voordat je een aankoop doet. Het is een goede keuze als je een grote hoeveelheid schermruimte nodig hebt en meerdere documenten tegelijk moet bekijken. Ultrabrede monitoren kunnen ook een betere game-ervaring bieden, hoewel ze misschien niet op alle werkplekken passen. Overweeg al je opties voordat je investeert in een ultrabrede monitor.