De Beste Monitoren
Het beste halen uit de modus dubbel scherm

Het beste halen uit de modus dubbel scherm

Geplaatst door 28-03-2022 11:30 door Rianne Wesselink

Naarmate computers geavanceerder worden, is de mogelijkheid om een dubbele schermmodus te gebruiken gemeengoed geworden. Met de dubbele schermmodus kunnen gebruikers hun bureaublad uitbreiden tot twee afzonderlijke schermen, waardoor ze hun productiviteit, creativiteit en entertainment kunnen verhogen. Deze technologie is een geweldige kans voor wie zijn computer optimaal wil gebruiken, en hier zijn enkele tips om er het beste uit te halen:

  1. Gebruik twee verschillende programma's tegelijk. Het meest voor de hand liggende gebruik van een dubbel scherm is om twee programma's naast elkaar te draaien. Dus, als je tegelijkertijd een document moet schrijven en e-mail moet controleren, kun je ze allebei zichtbaar houden en de tijd die nodig is om ertussen te schakelen beperken. Of, als je onderzoek doet en verschillende bronnen tegelijk moet vergelijken, kun je dat in de dubbele schermstand gemakkelijk doen.

  2. Gebruik multitasking toepassingen. Er is een overvloed aan toepassingen beschikbaar die speciaal zijn ontworpen om met twee schermen te werken. Je kunt programma's vinden waarmee je niet alleen je bureaublad in tweeën kunt delen, maar die multitasking nog verder doorvoeren met functies als taakbalkbrowsers waarmee je meerdere websites in aparte vensters kunt bekijken, of tekstverwerkers waarmee je twee verschillende documenten tegelijk kunt bekijken.

  3. Speel spelletjes op volledig scherm. Bij de meeste computerspellen kun je kiezen voor de schermvullende modus, dus waarom zou je niet van deze functie profiteren door de modus met twee schermen te gebruiken? Je kunt een spel op het ene scherm spelen terwijl je op het andere scherm multitaskt met andere toepassingen, waardoor je minder tijd nodig hebt om tussen taken te wisselen.

  4. Blijf georganiseerd. Met meerdere vensters tegelijk open is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alles georganiseerd blijft. Er zijn programma's waarmee je meerdere virtuele bureaubladen kunt maken, zodat je taken op verschillende schermen kunt verdelen, zodat je je niet overweldigd voelt door de hoeveelheid informatie die op je beeldscherm te zien is.

Door gebruik te maken van de dubbele schermmodus kunnen gebruikers hun productiviteit verhogen en het potentieel van hun computer maximaliseren. Met deze tips haal je in een mum van tijd het beste uit je opstelling met twee schermen.