De Beste Monitoren

Essentiële tips voor het onderhoud van computermonitoren

Geplaatst door 06-11-2021 16:43 door Rianne Wesselink

Een goede verzorging en onderhoud van computermonitoren is essentieel om hun levensduur te garanderen, en om het maximale uit hun prestaties te halen. In deze blogpost gaan we in op een aantal essentiële tips om ervoor te zorgen dat je monitor zijn gezondheid en kwaliteit door de jaren heen behoudt.

Laten we eerst beginnen met de basis: plaats je monitor op de juiste manier. Zorg ervoor dat het op de juiste afstand van je ogen staat en op een comfortabele hoogte, zodat je je nek of rug niet hoeft te spannen om ernaar te kijken. Dit vermindert ook de kans op verblinding.

Ten tweede: wees voorzichtig bij het schoonmaken van je beeldscherm. Spuit nooit chemicaliën rechtstreeks op het schermoppervlak, want dat kan het beeldscherm beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een zachte, licht vochtige doek en een mild schoonmaakmiddel om stof en vlekken van het oppervlak te verwijderen.

Ten derde, gebruik waar mogelijk energiebesparende instellingen voor je monitor. Hierdoor wordt minder energie verbruikt, wat je op de lange termijn geld kan besparen. Stel de helderheid van de monitor zo laag mogelijk in, maar nog steeds comfortabel in gebruik. Zorg er bovendien voor dat de monitor na een bepaalde periode van inactiviteit in de spaarstand gaat.

Ten vierde, houd je monitor altijd uit de buurt van direct zonlicht. Dit zal ervoor zorgen dat de hoge niveaus van ultraviolette straling die in zonlicht aanwezig zijn je monitor niet beschadigen.

Ten slotte, sla of laat je monitor nooit vallen